OntwikkelHerstel.

VerbeterOnderhoud.

Werkwijze

Dynamisch en deskundig

Ergotherapie Amersfoort is een lokale, dynamische en deskundige praktijk, waarbij de cliënt altijd centraal staat. Wij vinden het belangrijk om dynamisch en flexibel om een cliënt heen te kunnen bewegen en ondersteuning te bieden, daar waar het hoort. Door persoonlijke aandacht te bieden en daar te gaan waar een probleem zich voordoet vinden we altijd een passende oplossing. Het maakt ons niet uit of dit thuis, op school, op het werk of op de sportclub is! Daarnaast kunnen wij door ons brede netwerk snel schakelen met andere zorgprofessionals en zo de juiste zorg leveren. Tijdens een behandeltraject zijn er drie stappen die we doorlopen.

Stap 1

Inventarisatie

In het begin van de behandeling is het belangrijk om de hulpvraag goed in kaart te brengen. Dit is de basis voor het traject wat volgt. Deze inventarisatie kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het probleem. Zo kan er gewerkt worden met observaties, vragenlijsten, gesprekken en meetinstrumenten. Ook kan er gepraat worden met mensen in uw omgeving, zoals uw mantelzorger. Wanneer we vanuit de inventarisatie een compleet beeld hebben van het handelingsprobleem, kunnen we verder naar stap 2.

Stap 2

Interventie

In deze stap is het tijd voor actie. Vanuit de inventarisatie kiezen we een passende interventie om het probleem te verhelpen. Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals: het werken met een dagschema, het aanvragen van een rolstoel, het aanpassen van een woning, opnieuw leren handelen, rijles op de scootmobiel, valpreventie en nog veel meer. Voor meer informatie over de behandeling van een specifiek aandachtsgebied kunt u een kijkje nemen bij ‘onze aandachtsgebieden’.

Stap 3

Evaluatie

De evaluatie speelt gedurende het gehele behandeltraject een belangrijke rol. Bij elke interventie is het belangrijk om kritisch te blijven kijken of uw hulpvraag hiermee wordt opgelost of niet. Als dit niet het geval is dan kijken we naar een andere oplossing, net zolang tot we de juiste gevonden hebben. Het evalueren doen we door vragenlijsten en meetinstrumenten te herhalen.

Meer weten over het beroepsprofiel? Lees het hier.

Onze
specialisten

Staan voor u klaar

Marieke Jensma

Marieke Jensma

Ergotherapeut

Nathan Israël

Nathan Israël

Ergotherapeut

Mirjam Wagenaar

Mirjam Wagenaar

Ergotherapeut

Agnes van Hamersveld

Agnes van Hamersveld

Ergotherapeut

Stephan van de Ven

Stephan van de Ven

Ergotherapeut

Bas van Santvoort

Bas van Santvoort

Ergotherapeut

Elze van Kalsbeek

Elze van Kalsbeek

Front-backoffice

Wendy van Polen

Wendy van Polen

Front-backoffice

Wilt u een afspraak maken met onze specialisten?

Neem contact met ons op!

Huisbezoek

Hulp daar waar de hulpvraag zich voordoet

Wij vinden dat het belangrijk is om te gaan, daar waar de hulpvraag zich voordoet. Het is effectiever om een activiteit uit te voeren in de eigen omgeving, dan het proberen na te bootsen in een praktijkruimte. Dit kan dus betekenen dat de ergotherapeut bij u thuiskomt. Daarnaast kan door middel van een huisbezoek de omgeving goed in kaart worden gebracht en kritisch gekeken worden naar mogelijke aanpassingen. Ook het huisbezoek wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Houd daarbij rekening met het eigen risico. Voor meer informatie over de vergoeding van een huisbezoek, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Mirjam Wagenaar | Ergotherapeut

Mirjam Wagenaar | Ergotherapeut