OntwikkelHerstel.

VerbeterOnderhoud.

Vergoedingen 2024

Verzekerd van goede zorg

Ergotherapie Amersfoort heeft contracten met (bijna) alle verzekeraars in Nederland afgesloten. Dit betekent dat wij uw behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen declareren. Iedereen in Nederland krijgt 10 uur ergotherapie per kalenderjaar vanuit de basisverzekering vergoed. Houd hierbij wel rekening dat eerst een beroep wordt gedaan op het eigen risico. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren vanuit een aanvullend pakket. Om hierachter te komen, kunt het beste uw verzekeringspolis raadplegen.

Zorgverzekeraar
De tarieven voor ergotherapie worden jaarlijks vastgesteld door de zorgverzekeraars en verschillen per zorgverzekeraar. Voor de exacte tarieven raadpleegt u het overzicht per zorgverzekeraar. De ergotherapiebehandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico, mits niet elders gebruikt, wordt door de zorgverzekeraar bij u zelf in rekening gebracht.

Particuliere tarieven
Indien de behandeling particulier voortgezet wordt, gelden de particuliere tarieven:

Intake en onderzoek € 24,50 per kwartier
Eenmalig ergotherapeutisch onderzoek € 24,50 per kwartier
Behandeling ergotherapie € 24,50 per kwartier
Aan-huis-toeslag € 35,- per bezoek

Verwijzen

DTE
DTE staat voor directe toegankelijk ergotherapie. Dit betekent dat u zonder verwijsbrief van een specialist of huisarts een afspraak bij ons kunt maken. Wel is het goed om altijd even de polisvoorwaarden van uw verzekering te controleren, voordat u bij ons langskomt.

Verwijsbrief
Daarnaast is het uiteraard mogelijk om op verwijzing naar ons toe te komen. De specialist of huisarts geeft u hiervoor een verwijsbrief mee, die u vervolgens aan de ergotherapeut kunt afgeven.

Wilt u iemand verwijzen?
Heeft u iemand onder behandeling, waarbij het u verstandig lijkt om een ergotherapeut in te schakelen? Dit kan op de volgende manieren:

Telefonisch op: 033 2048006
Via zorgdomein naar: Ergotherapie Amersfoort

Heeft u iemand onder behandeling, waarbij u denkt aan ergotherapie, maar niet zeker weet of dit onder onze kennis en kunde valt? Neem gerust contact met ons op, op 033 2048006 of vul ons contactformulier in, dan denken wij graag met u mee!

Wilt u een afspraak maken met onze specialisten?

Neem contact met ons op!